Nasjonalt

En bevegelse
som tar kirkens kulturansvar på alvor

Et forum
for fordypning og meningsbrytning om de evige spørsmål så vel som de tidsaktuelle problemer i kultur og samfunnsliv

Et fristed
som fremmer dialog og kommunikasjon mellom kirken og grupper innen kultur og samfunnsliv, og hvor mennesker kan møte respekt for eget ståsted

————————————————————————————-

Norske kirkeakademier (NKA) er et organ for samarbeid mellom kirkeakademiene i Norge. NKA representerer kirkeakademiene i deres felles anliggende overfor statlige og kirkelige myndigheter. NKA fremmer samarbeid mellom tilsvarende institusjoner i andre land og arbeider for økumenisk fellesskap mellom kirkesamfunnene. NKA tar også initiativ til prosjekter, konferanser og andre tiltak som er i bevegelsens ånd.

NKA ledes av et styre på syv. Styret velges på den årlige generalforsamlingen, som består av delegater fra de lokale kirkeakademiene.

Det er ikke noe alternativ til dialog…
Kirkeakademibevegelsen har en grunnleggende tro på dialogens betydning. Vi mener det er behov for møteplasser som er preget av åpenhet og vilje til å lytte. Vi ser nødvendigheten av å skape arenaer som setter menneskets søken etter erkjennelse og kunnskap inn et dialogperspektiv. Vi vil gi rom for at dagens kunst- og kulturuttrykk får forme og fornye dialogen om de spørsmål som er viktige i vår tid.

Vedtekter for Norske kirkeakademier

Kirkens kulturmelding – Kunsten å være kirke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bevegelse. Forum. Fristed.