Kirkeuka for fred: Kunst i krig

Erik Hillestad har flere tiår med samarbeid med palestinske kunstnere og artister bak seg, et arbeid som har skapt et sterkt engasjement for det palestinske folks kamp mot okkupasjonen, og et bredt nettverk av artister og kunstnere i Palestina.

I forbindelse med Kirkeuka for fred 2021 inviterer Norske kirkeakademier til et digitalt arrangement  der Hillestad samtaler med to kjente palestinske kulturledere, Suhail Khoury og Rania Elias.

Arrangementet strømmes direkte onsdag 22. september kl 19.00.

Lenke til møtet: https://www.crowdcast.io/e/kunst-i-krig–erik

Suhail Khoury er direktør for Edward Said National Music Conservatory med mer enn 1000 palestinske elever fordelt i seks ulike byer i Øst-Jerusalem, Vestbredden og Gaza. Musikkonservatoriet driver også oppsøkende virksomhet steder hvor palestinere ikke har tilgang på instrumenter og undervisning, og ikke minst arrangerer de årlige festivaler flere steder i Palestina. Her i Norge er det flere som kjenner Edward Said National Music Conservatory gjennom Det palestinske ungdomsorkesteret og Det nasjonale palestinske orkesteret som besøkte Norge i 2019 med konserter i Kristiansund, Trondheim og Oslo.

Les mer om Edward Said National Music Conservatory på http://ncm.birzeit.edu/en

Rania Elias er daglig leder for kultursenteret Yabous. Yabous har scene, utstillingslokaler og Øst-Jerusalems eneste kinosal. Her kan palestinere både skape og nyte palestinsk kulturarv og moderne palestinske kulturuttrykk.

Les mer om kultursenteret Yabous på http://yabous.org/en/

I samtalen vil vi bli bedre kjent med Khoury og Elias sitt arbeid, deres visjoner og utfordringer som kulturledere for et folk og et land under okkupasjon.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.