Sola kyrkjeakademi

HØSTEN 2015

Høstens program (PDF)

Alle foredrag er i Sola Ruinkirke.

Onsdag 5. november kl. 19.30
Jan Schumacher, Oslo:
«Å lese Biblen på lekpredikanters og munkers vis»

Onsdag 12. november kl. 19.30
Paul Otto Brunstad, Bergen:
«Ledelse i motvind»

 

VÅREN 2014

Onsdag 5. mars
Fra statsreligion til statskirke i et liberalt demokrati (1814-2012)
v/ Bernt Oftestad

Bernt Oftestad er professor emeritus i europeisk kulturhistorie ved Menighetsfakultetet, og har eit omfattande forfattarskap bak seg. Han har skrive om klassiske kyrkjehistoriske tema som reformasjonen og nyare norsk kyrkjehistorie, men også litterære studier av Ronald Fangen og Sigrid Undset. Oftestad har ein særleg interesse for sosialfilosofiske tema, som samspelet mellom kyrkje og politikk. Han er ein tydeleg stemme i det offentlege ordskiftet, noko boka «Etter Utøya. Om det nye norske Vi og det nye norske De» (2012) vitnar om.

 

Onsdag 2. april
Når lederne tabber seg ut. Flauser som faglig innsteg til ledelsesfilosofi
v/ Magne Lerø

Magne Lerø er eier av og redaktør i Ukeavisen Ledelse og forfattar. Han er teolog og Master of Management frå BI. Lerø har skrive fleire bøker samt talrike artiklar. Han er fast kommentator i Vårt Land og er stadig å høyra som ekspertkommentator i media.

 

Onsdag 21. mai
Kierkegaards store hemmelighet
v/ Marius Timmann Mjaaland

Marius Timmann Mjaaland er blant dei som kjenner Søren Kierkegaard best i Noreg. Han er teolog og filosof, og har skrive ei doktoravhandling om Kierkegaard si bok «Sygdommen til døden». Mjaaland har vore gjesteførelesar på fleire tyske og amerikanske universitet, og er leiar for det norske Kierkegaard-selskapet sidan 2005. Han er for tida førsteamanuensis ved Høgskolen i Østfold.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bevegelse. Forum. Fristed.