Akademi for kirke og kultur i Aust-Agder

Styret 2017

————————————————————————————-

PROGRAM HØSTEN 2018

Onsdag 19. september:

Ivar Skippervold:
«Tro møter tro»

Norge har gått fra en religiøs monokultur til et multireligiøst land på få tiår og religion som tema er tilbake i samfunnsdebatten. Skapes det en ny religionsforståelse i vår tid, og vender vi oss nå bort fra stammegudtenkning? Er det noe som forener alle religioner? Det er noen av tankene som teolog, musiker og tekstforfatter Ivar Skippervold tar opp. Ivar Skippervold fikk Brobyggerprisen i 2017. Han har startet multireligiøse musikkfestivaler og driver Arken kulturhus. For mange er han kjent som visesanger og vi får også høre noen av hans viser/sanger fra 70-tallet denne kvelden.

Grimstad rådhus kl. 19.30

Onsdag 17. oktober:

Sylfest Lomheim:
«Bibelen i kvardagsspråk og samfunn»

Norsk er et av språkene som har hentet flest faste uttrykk fra Bibelen. Flere av dem bruker vi nok uten å være klar over at de er bibelske. Språket vårt forringes uten Bibelen. Det å skjønne bibelspråket er grunnleggende for å skjønne fylden i vårt eget språk. At bibelkunn­skapen er mindre blant unge i dag sammenlig­net med for to generasjoner siden vil forandre språket vårt.
Sylfest Lomheim er professor emeritus i norsk og oversettelse ved Universitetet i Agder og har vært direktør for Språkrådet. Han har skrevet og forelest mye om bibelspråk og hverdagsspråk og har arbeidet med oversettelse, fagspråk og språknormering.

Arendal bibliotek kl. 19.30

Onsdag 14. november:

Erik Hillestad:
«Kunsten er kulturens ulydige
barn»

Kunsten nekter som regel å innordne seg og bekrefte det vedtatte. Den stiller de vanskelige spørsmålene og krysser de røde linjene. Ofte er den utålmodig og utfordrende. Man vet ikke helt hvor man har den, og slik må det også være om kunsten skal evne å være et speil for liv og tanke og vise oss noe nytt om oss selv og om menneskenes verden. Hillestad vil snakke om hvilken rolle et slikt ulydig barn kan ha i en kirke med dogmer og bekjennelser.
Erik Hillestad er plateprodusent i Kirkelig kulturverksted, musiker og låtskriver. I 2000 sto han i spissen for etableringen av Kulturkirken Jakob i Oslo.

Arendal bibliotek kl.19.30 

————————————————————————————-

TIDLIGERE PROGRAMMER (PDF)

Våren 2018
Høsten 2017
Våren 2017
Høsten 2016
> Våren 2016
> Høsten 2015
> Våren 2015
Høst 2014
Vår 2014

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bevegelse. Forum. Fristed.