ARENDAL OG GRIMSTAD KIRKEAKADEMI

Årskontingent:
Enkeltmedlem: Kr. 200,-
Par: Kr. 300,-.
Bankkonto 2801 25 39713

Styret

Inger Johanne Bolstad (leder), ingerjohannebolstad@gmail.com
Svein Åril (sekretær), sveaaril@online.no
Ingar Ljosland (kasserer), ingar.ljosland1950@gmail.com

Styremedlemmer:
Solveig Bolstad Haga, solhagan12@gmail.com
Torbjørn Køhn, torbjorn.kohn@gmail.com
Jon Selås, selasjon@gmail.com
Anne Midtlien (varamedlem), anne.midtlien@gmail.com

————————————————————————————-

PROGRAM HØSTEN 2020

Onsdag 16. september kl. 19.30
Grimstad Rådhus 
Lyden av skaperverket
Ragnar Bjerkreim: Komponist, låtskriver og arrangør

Med røtter i vestlandsk lavkirkelighet og med hele verden som arena, er Ragnar Bjerkreim en særdeles spennende komponist og personlighet, som vil møte oss både med ord og toner. Til FNs 50-årsjubileum skrev han «Musikk til en klode». Han har også medvirket til og på utallige plateinnspillinger med en elite av norske artister de siste 30 år.
Ragnar Bjerkreim er blant Norges mest produktive og allsidige komponister. Han ble tidlig kjent for sin filmmusikk etter suksessen med «Kamilla og tyven» (1992).
Internasjonalt ble musikk til TV-serier like viktige, serier fra «The Kon-Tiki Man» (1990) frem til BBCs «Den grønne planeten» med Richard Attenborough (2014). Men han har også komponert for konsertsalen; hans «Missa Caritatis» er kanskje blitt mest kjent.

Tirsdag 6. oktober kl. 19.00
Grimstad Kulturhus
I samarbeid med Grimstad Filmklubb vises filmen
Lykkelige Lazzaro
Filmens første halvdel finner sted på tobakkgården Inviolata, der arbeiderne lever som leilendinger under baronessen De Luna. Den avsidesliggende gården har vært totalt isolert etter at en bru, den eneste forbindelsen med omverden, kollapset i en flom.
En av arbeiderne er Lazzaro en snill og rolig ung mann med engleansikt. De andre arbeiderne utnytter hans godhet, inkludert baronessens sønn Tancredi, som blander ham inn i sin iscenesatte forsvinning. Dette utløser hendelser som vil endre arbeidernes oppfatning av Lazzaro på uventet vis. (Birger Westmo Filmpolitiet NRK)

Filmen mottok filmprisen Faith in Film i 2019. Fra juryens begrunnelse:
Filmprisen gis til en film som løfter frem politiske og etiske spørsmål i vår tid –  som undertrykkelse, fattigdom og utnyttelse av flyktninger. Filmskaperne klarer på en ydmyk og respektfull måte å belyse hvordan religion både kan fungere som en kontrollerende institusjon, men også at den kan representere et nærmest magisk element av håp.

Onsdag 11.november kl. 19.30
Arendal Bibliotek  
En kirke i endring. Erfaringer fra et langt lederskap i Den norske kirke.
Foredrag ved Helga Haugland Byfuglien.
Helga Haugland Byfuglien har vært preses i Bispemøtet i kirken fra 2010. Hun ble pensjonist tidligere i år og kan se tilbake på en lang tjeneste i Den norske kirke. Hun var biskop i Borg bispedømme i perioden 2005-2010. Før det var hun generalsekretær i Norges KFUK-KFUM, stiftskapellan ved Borg bispedømmekontor og menighetsprest i Trondheim og senere i Ås i Follo.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bevegelse. Forum. Fristed.