Toten kirkeakademi

Toten kirkeakademi har et mål om å skape møteplasser med et innhold som kan gi oss økt innsikt og skape forståelse mellom mennesker. Vi er en del av en internasjonal bevegelse og jobber i skjæringspunktet mellom kultur, kirke og samfunn.  Vi er tverrkirkelige og favner alle kirkesamfunn.

Du blir medlem ved å sende en e-post til Leif Arne Sandbekken på learn@online.no.

Et medlemskap koster 200,- for enkeltmedlemmer og 300,- for familier. Medlemskap gir deg rabatt på enkeltarrangementer og informasjon om arbeidet vårt.

Alle arrangement legges  ut på Facebook. Lik siden vår, så får du løpende informasjon om det som skjer.

__________________________________________________________________________

PROGRAM VÅREN 2019

Mandag 21. januar kl. 19.00:

Kunsten er kulturens ulydige barn

Ved Erik Hillestad

Kunsten nekter å innordne seg, og bekrefte det vedtatte. Den stiller de vanskelige spårsmålene. Den er et speil for livet. Verden trenger ulydighet!

Erik Hillestad, plateprodusent i Kirkelig kulturverksted, musiker og låtskriver. Pådriver for etablering av kulturkirken Jakob i Oslo. Han snakker om hvilken rolle et slikt ulydig barn kan ha i en kirke med dogmer og bekjennelser.

Sted: Bygdestua på Hoffsvangen.

16. – 24. mars:

Reise til Kairo

Torbjørg og Jon Aalborg er reiseledere når Gildeskål menighet arrangerer reise til Egypt. Vi blir kjent med den koptisk-ortodokse kirken og retreatstedet Anafora. Det blir sightseeing i Kairo, med bl.a. pyramidene, Sfinksen og Det egyptiske museet – seiltur med lunsj på Nilen, besøk i det gamle koptiske Kairo, og de berømte «Hulekirkene».

Mandag 8. april kl 19.00:

I tro og trass

Forfatter Levi Henriksen beskriver seg selv slik: – Jeg er altfor verdslig for de kristne, og altfor kristen for de verdslige. Tro går som en rød tråd gjennom hele hans forfatterskap både i bøker og sanger. Vi møter han til samtale om trosdimensjonen i livet. Sted: Bygdestua på Hoffsvangen. 

Lørdag 15. juni 10:00 – 16:00:

Tur til St. Georgskapellet på Eina 

Vi møtes på Mjølkerampa på Eina der kunstviter Caroline Serck-Hanssen forteller om den russiske misjonæren Trifon av Petsjenga som kristnet skoltesamene, og grunnla verdens nordligste ortodokse munkesamfunn. Skoltesamenes kapell i Neiden, har en tro kopi på Eina. Etter foredraget drar vi til Øvre Strømstad der det blir lunsj. Vi får høre historien om hvordan kapellet ble til, og vi samles til økumenisk messe. Meld interesse til turleder Jorun Vang på e-post: jorun_vang@hotmail.com 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bevegelse. Forum. Fristed.