NYE Møtestedet

Møtestedet er et sted for voksne mennesker som er nysgjerrige og har sans for dialog. Vi trenger møteplasser i vår tid, preget av åpenhet og undring. Vi ønsker derfor velkommen til Tunheim ved Tanum kirke (Larvik), fire ganger hvert semester. Et møtested for å lytte, snakke og oppleve utfordringer og vekst gjennom dialog. – For ånd, sjel og kropp.

Kontaktperson:
Lars Kobro
Mobil: 90942561
E-post: kobro@usn.no

MUSIKK FØR PRATEN, kl. 19:00-19:30. Dørene til hovedscenen åpnes og møtestedets eget husband spiller opp kl. 19:00. Etter noen få oppvarmingslåter introduseres en musikalsk gjest hver gang. Han/hun/de fyller scenen med musikalske aperitiffer før kveldens tema-program. Følg med på sosiale medier under «Møtestedet-Tunheim». Entré for musikk og møtested-tema (se nedenfor), kr. 100. Det serveres kaffe/te og en kakebit til musikken.

TEMATISK INNLEDNING OG SALONGSAMTALE, kl. 19:30-21:00. Kveldens salongsamtale er en ærlig samtale mellom to eller flere personer, rundt et tema som engasjerer dem og høyst sannsynlig alle oss andre frammøtte. Temaet vil ofte begynne med et kort foredrag, og så dreie det over i en samtale i salongen. Vi håper også at frammøtte blant publikum vil engasjere seg med spørsmål og kommentarer på slutten av samtalen. Vi understreker imidlertid at kveldens ærlige møter først og fremst handler om å utforske temaer i dialog og ikke slå hverandre i hodet med polemikk eller politikk.

Entre: Kr. 100,- NB! Ingen kortautomat. Kun Vipps og kontant! Kaffe/te og kake serveres.

PROGRAM HØSTEN 2020

Tirsdag 8. september kl. 19:00
Sted: Tunheim
Et møte om og med det musiske mennesket – ved to av dem.
Louis Jacoby og Jon-Roar Bjørkvold har markert seg på hvert sitt felt. – Jacoby med viser og sanger gjennom mange år og Bjørkvold som professor i musikkvitenskap, forfatter av en rekke bøker, foredrag, kurs og seminarer som musikk, mening, mestring og menneskelighet. De to kjenner hverandre godt og vil begynne kvelden med sanger og samtale, både fra eget bryst og i samklang. Kvelden fortsetter i sofaen med samtale om menneskelighet og musikk. Det bli muligheter for spørsmål og kommentarer fra frammøtt publikum. TK. Lang leder samtalen fra sofaen.

Tirsdag 13. oktober kl. 19:00
Sted: Tunheim
Hva har skjedd med solidariteten?
Er solidariteten i samfunnet erstattet med individualisme? Medlemskap i fagforeninger og frivillige organisasjoner går ned. Og corona-pandemien har tvunget oss til å holde avstand fra hverandre. Er det slik at solidariteten allerede var på retur før pandemien og at det nå slik at hver enkelt må passe på seg selv? Eller er det slik at solidariteten tar nye former? Ung-dommens miljøengasjement er sterkt og utålmodig og hva med den såkalte «delingsøkonomien»?! Tidligere miljøvern-minister, fylkesmann og mangeårig leder av Kirkens bymisjon, Helen Bjørnøy innleder. Det samme gjør leder av Vestfold og Telemark Arbeiderparti Truls Vasvik. Åpent for spørsmål og refleksjoner fra publikum. Lars U. Kobro leder samtalen.

Tirsdag 3. november kl. 19:00
Sted: Tunheim
Kreativ ulydighet – konstruktivt kjetteri.
Erik Hillestad har ledet Kirkelig Kulturverksted i mer enn tretti år. Mye av det som er kommet ut av verkstedet er feiret og beundret, men Hillestad har også provosert og utfordret kirkelige vaner. Denne kvelden vil han vise eksempler på- og snakke om kunstens rolle som et ulydig barn i forhold til religion og samfunn. Han vi tenke høyt om teknologiens fristelser og forførelser i en ny digital tid – en tid som åpner muligheter, men som også utfordrer en kirke som vokter sine former med sterke følelser. Erik Hillestad er en endringsagent i kirke og samfunn. Pakket i milde former serverer han ofte skarpe analyser og overraskende perspektiver. Vi gleder oss til et møte med den kirkelige verksmesteren. Lars U. Kobro leder samtalen fra sofaen hvor det bli gitt rom for innspill og utspill fra salen underveis.

Tirsdag 1. desember kl 19.00.
Sted: Tunheim
Livsmestring gjennom livet
Livsmestring er i ferd med å introduseres som ett av tre hovedtema i den nye læreplanen for norsk skole. Hva betyr det – og hva er egentlig livsmestring? Hva med alle oss som ikke hadde temaet på læreplanen da vi gikk på skole? – Har vi svakere livsmestring? Hva fremmer og hva hemmer mestring? En ting er hva vi lærer på skolen – men hva lærer vi av selve livet? Universitetslektor ved Nasjonalt læringsmiljøsenter Nina Grini innleder temaet. Vi får også besøk av Bjørnar Erikstad, internasjonal prisvinnende vinner i seiling. I 2015 vant han tittelen Årets mannlige funksjonshemmede utøver under Idrettsgallaen 2015. Han har mange spennende fortellinger og erfaringer om livsmestring under spesielle for utsetninger. Sofasamtalen ledes av Randi Sølvik.

Bevegelse. Forum. Fristed.