Lommedalen kirkeakademi

Kirkeakademiene har en grunnleggende tro på dialogens
betydning. Vi ønsker å legge til rette for møteplasser
som er preget av åpenhet og vilje til å lytte.
Ut fra et kristent grunnsyn arbeider kirkeakademiene
med aktuelle og grunnleggende spørsmål i kirke -, kultur
og samfunnsliv. Arbeidet i Lommedalen kirkeakademi startet
i 2013 . Vi har rundt åtte-ni møter hvert år,- de fleste i
Lommedalen kirke.

Styret for Lommedalen Kirkeakademi:

Dag Karterud (Leder)
E-post: Dag.Karterud@hioa.no

Bernt Aardal (nestleder)
Telefon: 924 34 801
E-post: bernt.aardal@stv.uio.no

Lars Albertsen (kasserer)
E-post: Lars.Albertsen@hioa.no

Christine Meling (styremedlem)
E-post: chrmel123@gmail.com

Signe Rieber (styremedlem)
E-post: Signe@Rieber.org

Per Arne Watle (styremedlem)
Epost: pawatl@online.no

Birte Idsø Andersen (varamedlem)
E-post: birteidsoa@gmail.com

Geir Berdahl (varamedlem)
E-post: berdahlgeir@gmail.com

Finn-Ole Langø (varamedlem)
E-post: finnole@folango.no

Følg oss på Facebook

Inviter med venner og ta en kaffekopp sammen før møtet
begynner. Dersom ikke annet er oppgitt, finner møtene  sted i Lommedalen kirke. Te, kaffe, kjeks og en sjokoladebit står klar fra kl.19.00. Inngangspenger kr 50,-

———————————————————————————-

PROGRAM HØSTEN 2017

Høstprogram (PDF)

Torsdag 21.september 2017, kl.19.30:

Hva skjedde ved stortingsvalget i høst?

Hva var det uttrykk for, hva kan tenkes å skje framover? Hvilke verdier vant og hvilke tapte? – En samtale mellom Magnus Takvam og Berit Strøyer Aalborg, ledet av Bernt Aardal.

Magnus Takvam er kommentator i politisk avdeling i NRK der han har arbeidet siden 1983. Han er en erfaren journalist med dyp innsikt i norsk politikk og nyter stor tillit på tvers av politiske skiller. I tillegg til utdanning fra Norsk Journalisthøgskole har han studert spansk og samfunnskunnskap ved universitetet i Bergen.

Berit Strøyer Aalborg er redaktør for Politikk og Verden i avisen Vårt Land og har arbeidet som kommentator og samfunnsredaktør i en årrekke. Hun har tidligere vært ansatt i NRK, Aftenposten og Nationen. I perioden 1990-92 var hun leder av Kristelig Folkepartis ungdomsorganisasjon KrFU. Hun er utdannet idehistoriker fra Universitetet i Oslo.

Torsdag 12.oktober kl.19.30:

Allsangkveld i Luthers Ånd

Bli med på sangkveld i kirken inspirert av Lutherjubileet 2017. Det er 500 år siden Martin Luther dro i gang sitt oppgjør med kirkens dårlige sider. Blant det gode han selv bidro med, var en fornyelse av sangene i kirken. Moderne melodier. Tekster folk forsto.

Vi feirer 500 års sangglede med allsang og solosang med lokale krefter og musikalske overraskelser. En felleskonsert for menighetene i Bærum.

Vår egen kantor, Øystein Lund Olafsen, står for den musikalske ledelsen.

Poeten Ruth Lillegraven, også hun bosatt her i dalen, blir med. Vidar Kristensen, redaktør for den nye salmeboken, binder programmet sammen.

Lørdag 14.oktober kl.11.30-14.00:

Stillhet og meditasjon

Vi inviterer til meditasjonsseminar.

Kirkens meditasjonstradisjon ble borte i våre protestantiske kirker etter reformasjonen samtidig med at klostrene ble nedlagt. Mange finner hjelp i meditasjon i møte med hverdagens krav. Birte Idsø Andersen har studert fysioterapi – Mensendieck ved Høgskolen i Oslo og Akershus, og har gått på ulike kurs i meditasjon, bl.a. ved Astarte Inspirasjon – nå Soulspring.

Birte Idsøe Andersen leder meditasjonsseminaret lørdag 14.oktober. Pris for deltakelse er kr.50, det samme som ved andre arrangement i Lommedalen kirkeakademi. Påmelding til Birte Idsø Andersen innen 10.oktober på telefon 482 39 686 eller på e-post  birteidsoa@gmail.com

Torsdag 2.november kl.19.30

Myten om «Det hellige Russland» i kunsten

I november 2017 er det gått hundre år siden den russiske revolusjonen rystet verden. I Putins Russland i dag har den russiske ortodokse kirken en sterk stilling. Kan kunsten gi hjelp til å forstå utviklingstrekk i landet? Vi inviterer til kveld med russisk kunst, historie og kirkemusikk.

Caroline Serck-Hanssen tar for seg russernes nasjonalreligiøse forestillinger, slik de kommer til uttrykk i billedkunsten fra 1800-tallet til i dag. En korgruppe fra Hellige Olga ortodokse menighet i Oslo bidrag med russiske sakrale hymner. Vi serverer borsjtsj – russisk rødbetesuppe.

Caroline Serck-Hanssen er forfatter og kulturformidler. Hun har doktorgrad i kunsthistorie og har skrevet flere bøker og en rekke artikler om kunst- og kulturhistoriske emner, bl.a. om ortodoks ikonkunst. Caroline Serck-Hanssen har vært kulturattaché ved den norske ambassaden i Moskva og har arbeidet som museumskonservator i Nord-Norge der hun fordypet seg i pomorhandelen og norsk-russiske forbindelser.  Hennes siste bok, Helgen i grenseland – arven fra Trifon av Petsjenga (Orkana forlag) tar for seg kristningen av skoltesamene og den ortodokse innflytelsen i grenseområdet mellom Norge og Russland fra 1500-tallet til i dag.

 

TIDLIGERE PROGRAMMER (PDF)

Våren 2017
Høsten 2016
Våren 2016
Høsten 2015
Våren 2015
Høsten 2014
Våren 2014

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bevegelse. Forum. Fristed.