Groruddalen kirkeakademi

Foreningen er et forum som etter statuttene ut fra et kristent grunnsyn vil arbeide med aktuelle og viktige spørsmål i kirke-, kultur- og samfunnsliv.

Møtene

For tiden arrangeres det 4 møter hvert semester med foredrag og debatt. Dessuten er det kaffepause og en liturgisk avslutning (hvis møtestedet ligger til rette for det).

Møtene er åpne for alle, og vi ønsker alle interesserte hjertelig velkomne!

> Du finner vårt program på vår hjemmeside.

Møtene legges oftest til kirkene i Groruddalen, og en søker over tid å kunne besøke flest mulig. Ulempen er at en stadig må finne frem til steder en kanskje ikke kjenner veien til. Samtidig er det en stor berikelse å få bli kjent med de forskjellige stedene.

Det er som oftest ingen inngangspenger, men det er vanlig å legge igjen 20 kr eller så for serveringen.

Medlemsskap

Det er mulig å bli medlem i Groruddalen kirkeakademi. For tiden koster det 150 kr/år.

Styret

Groruddalen kirkeakademi ledes av et styre på 5 medlemmer og 2 varamedlemmer.
Styret 2015/2016:

Leder Jon Gunnar Jørgensen j.g.jorgensen@iln.uio.no
Sekretær Carsten Schuerhoff  48279062  cs544@kirken.no
Styremedlem Gunnvor Folkvord-Haarr
Styremedlem Henrik Mohn  99646168  hen-moh@online.no
Styremedlem Lise Vislie
Varamedlem Vibeke Bergsjø Aas
Varamedlem  Anne Grethe Kvanvig

PROGRAM HØSTEN 2019

Lørdag 31.august kl 10.30:
EKSKURSJON LINDERUD GÅRD

Linderud gård er en perle i Groruddalen med historie tilbake til middelalderen da den var kirke- og krongods. Mogens Lauritssøn kjøpte gården i 1679. Sønnen Erich Mogenssøn reiste hovedbygget i 1713, og gården har vært i slektens eie i over 300 år. Bygningen rommer en rik kunst- og møbelsamling, og utenfor finner vi et av landets best bevarte historiske hageanlegg. Du kommer til gårds med buss eller T-bane til Linderud, om du ikke tar bilen eller sykkelen. Ta med nistekurv!

Tirsdag 24. september kl 19
Romsås kirke:

FLUKTEN FRA NORD-KOREA

Thea E. Haavet vil vise filmen «Reddet – Flukten fra Kim’ regime». Hun vil fortelle om det modige arbeidet som gjøres for å redde flyktninger fra Nord-Korea som lever i utrygghet i Kina. Filmen forteller en sann historie om en families flukt og en lokal menighets arbeid for å hjelpe mennesker på flukt. Haavet har både samarbeidet med Stefanusalliansen og med den koreanske organisasjonen Helping Hands. Thea E. Haavet er journalist og filmskaper og hun har vært involvert i prosjekter i Irak, Afghanistan og Nord-Korea. Hennes film ble vist på over ti filmfestivaler, har fått stor oppmerksomhet og rosende omtale.

Tirsdag22.oktober kl 19
Ellingsrud kirke:

KIRKELIG KULTURVERKSTED – EN FORTELLING OM OPPBRUDD, TRO OG SKADEFRYD

Kirkelig kulturverksted har siden starten vært en synlig aktør i norsk kulturliv. Gjennom ord og musikkeksempler vil Erik Hillstad fortelle om hvordan Kirkelig Kulturverksted har vært en kreativ urokråke gjennom 50 års kirkehistorie og bidratt til å forandre kirken og musikklivet i Norge. Erik Hillestad har ledet Kirkelig Kulturverksted siden starten i 1974. Han er produsent og tekstforfatter for artister som de fleste kjenner, blant dem Sigvart Dagsland, SKRUK, Carola og Anita Skorgan

Tirsdag 26.november kl 19
Haugerud kirke:

DET HELLIGE OG DET MENNESKELIGE – RELIGIØSE MOTIVER I CARAVAGGIOS KUNST

Den italienske maleren Caravaggio (1571–1610) laget en rekke bilder med religiøse motiver til bruk i kirkelige sammenhenger. Bildene hans var imidlertid svært omstridte. De ble oppfattet som alt for verdslige og uten respekt for det hellige, og de fremhevet det menneskelige på bekostning av det gudommelige. Dermed kan de kanskje utfordre oss til å tenke igjennom på nytt hva det egentlig vil si at noe er «religiøst»? Svein Aage Christoffersen er professor emeritus ved Det teologiske fakultetet, Universitetet i Oslo. Han har arbeidet med etikk, det spesifikke i kristen etikk og også med religionsestetiske spørsmål i den protestantiske tradisjonen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bevegelse. Forum. Fristed.