Grenland kirkeakademi

Styret i Grenland Kirkeakademi:

Leder: Susanne Rimestad (srime@online.no)

Styremedlemmer:

Hans Otto Jagels

Hildegard Solli

Hege Andal Hofsten

Torunn Birkeli (torunnbirkeli@gmail.com)
Terje Hærås
Gunnar Dale

Turid Ose


Følg GKA på Facebook: www.facebook.com/grenlandka

————————————————————————————-

PROGRAM HØSTEN 2020

Tirsdag 8.september 2020 kl 19.00
Sted: Gjerpen menighetshus
Inngang: kr 100
Hvilke kilder til håp har vi midt i miljøkrisen?
Foredrag ved Katarina Pajchel.
Pajchel er fysiker, forsker og underviser på OsloMet i fysikk og naturfagsdidaktikk. Hun er dessuten ordensøster, dominikanerinne, ved Katarinahjemmet i Oslo. Klosterliv, religion og fysikk kan sees som ulike tilnærminger til verden og skaper refleksjon rundt tverrfaglige spørsmål om tro og vitenskap.
Spørsmål om miljø og klima er uløselig knyttet til sosiale forhold. I forkant av klimatoppmøtet i Paris 2015 sendte Pave Frans ut en encyklika (et pavelig rundskriv) ,Laudato Si’, med undertittelen «Om omsorgen for vårt felles hjem». Boka befatter seg med miljø- og klimakrisen, og relaterer denne til etiske og sosiale spørsmål. Omsorgen for vårt felles hjem er en dyp kilde til håp og handlekraft.

 

Onsdag 14.oktober 2020 kl 19
Sted: Skien menighetshus Holbergs gate
Inngang: kr 100
Kampen om korset i politikken.
Foredrag ved Helge Simonnes.
Han var sjefredaktør i Vårt Land fra 1991 til 2016. Han ga ut boken «En Gud for de mange» i 2016. Simonnes er fast spaltist i Dagsavisen, der han skriver i skjæringsfeltet politikk og religion. Han holder jevnlig foredrag om åndelig motivert politisk populisme.
I mange kristne miljøer er det fortsatt en oppfatning at «Guds ord må styre politikken». Simonnes er opptatt av hvordan de teologiske kløftene har utviklet seg internasjonalt og hvordan dette får konsekvenser for politikken. Det er en sammenheng i støtten Donald Trump og Sylvi Listhaug får fra deler av kristenfolket i sine respektive land.

 

Onsdag 11.november 2020 kl 19
Sted: Gulset kirke
Inngang: kr 100
Mennesker i sårbare situasjoner
Foredrag ved Terje Talseth Gundersen.
Han sluttet nylig som sykehusprest i Skien etter 35 år i denne posten. Fra møter med et stort antall pasienter og pårørende har han en enestående erfaring om hvordan vi kan utholde livets vanskeligste stunder.
Mennesker er sårbare. Mest utsatt er vi ved sykdom, men også andre forhold gir store mentale utfordringer: Det kan gjelde jobb, ekteskap. økonomi. Eller en pandemi. At vi er sårbare synes ikke alltid utenpå, men det er alltid godt når noen bryr seg. Å leve er også å være sårbar, det er oftest ikke farlig, men noe som hører livet til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bevegelse. Forum. Fristed.