Domkirkeakademiet i Oslo

KONTAKT

Jonas Lind Aase
Oslo domkirke, Karl Johansgt. 11, 0154 Oslo
Tlf: 23 62 90 10
E-post: ja362@kirken.no 

Se her for mer informasjon.

————————————————————————————-

PROGRAM HØSTEN 2020

Denne høsten vil Domkirkeakadmiets samlinger følge og utfylle kirkeåret og domkirkens kalender. Kunstneren Tobbe Malm vil fortelle om monumentet «Jernrosene» ett år etter avdukingen. Forfatter Ole Robert Sunde vil på Allehelgensdag samtale med Karin Gundersen om hans bok: «Jeg føler meg uvel. En roman om døden.»  Forfatter og kulturformidler Caroline Serck-Hanssen  1. søndag i advent vil ta for seg julens budskap i ikonkunsten.
Gjennom foredrag, samtaler og kulturinnslag ønsker Domkirkeakademiet å stimulere til fordypelse og refleksjon om hva kristen tro er og kan bety for oss i dag. Domkirkeakademiets åpne arrangementer finner sted i Oslo domkirke rundt fem ganger per semester. På grunn av smittevernhensyn vil alle av høstens arrangementer være i kirkerommet etter høymessen. Her har vi god plass til å ta imot 200 gjester. Vel møtt!

 Søndag 27. september 
Jernrosene
Ett år etter avdukingen. Tobbe Malm forteller om arbeidet med Jernrosene. Tobbe Malm tok initiativ til å lage monumentet Jernrosene, som ble avduket 28. september 2019
Moderator: Elisabeth Thorsen

Søndag 25. oktober, Bots- og bønnedag
Nyskrevet messe på Bots- og bønnedag
Musikk kan utfordre grunnleggende oppfatninger om hva og hvem vi er — og om hva kristendom er. Messen er en av de mest fastlagte ‘menings-riggene’ som finnes i den vestlige kulturen, der liturgien bygger på en ferdig logikk og en dramaturgisk oppbygning. Samtidig er messen alltid ny når den gjøres. Å synge og spille de faste messeleddene, med ny musikk uten å endre tekst, kan få frem dette, og vise hvordan messen både gir og ikke gir mening på samme tid. En åpenhet på denne ambivalensen, og å spille det ut som et viktig element i messen ved at samspillet mellom organist og prest kommer mer frem, kan være en måte å utvikle hva det vil si å gjøre og være i en gudstjeneste, og hvem og hva vi som er der er.

Messen er skrevet av domkantor Marcus André berg og fremført av prest, doktorgradsstipendiat og sanger Mathias Gillebo, som begge kommer til domkirkeakademiet for å fortelle om den nyskrevne messemusikken.
Moderator: Jonas Lind Asgedom

Søndag 1. november, Allehelgensdag
Døden og de døde.
En samtale mellom Ole Robert Sunde og Karin Gundersen om hans bok «Jeg føler meg uvel. En roman om døden» (2019).
Ole Robert Sunde er en norsk forfatter og lyriker. Han debuterte i 1982 med diktsamlingen Hakk i hæl. I 2007 fikk han Gyldendalprisen for hele sitt forfatterskap. Han ble kåret til vinner av P2-lytternes romanpris for 2017 for Penelope er syk.
Moderator: Karin Gundersen

Søndag 29. november, 1. søndag i advent
Inkarnasjonens mysterium – julens budskap i ikonkunsten.
Innledning ved Caroline Serck-Hanssen.
Forfatter og kulturformidler Caroline Serck-Hanssen har doktorgrad i kunsthistorie fra Universitetet i Bergen. Hun kan vise til et omfattende faglitterært forfatterskap, der den ortodokse kirkes kunst og historie er ett av hovedtemaene. Serck-Hanssen er også leder av det økumeniske kirkeakademiet Katolsk-ortodokst akademi i Oslo.
Moderator: Nina Hovda Johannesen


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bevegelse. Forum. Fristed.