Kirkeakademiet i Asker

Kirkeakademiet i Asker (KIA) er et forum for dialog, samtale og refleksjon. KIA er forankret i kristen kultur og tradisjon slik det kommer til uttrykk i Den norske kirke og andre kirkesamfunn i Norge.

I arbeidet legger vi særlig vekt på å – bidra til åpen kommunikasjon mellom kirken og samfunnet – utforske krefter som former samfunnet – legge til rette for meningsbrytning både om evige spørsmål og tidsaktuelle problemstillinger i kultur- og samfunnsliv – gi rom for et stort mangfold av stemmer, også stemmer som uttrykker seg gjennom kunstens forskjellige språk.

KIA ønsker at enhver skal bli møtt med respekt for egne meninger og eget ståsted. Kirkeakademiet i Asker har ikke medlemmer. Derimot har vi en liste over personer som er interessert i å motta informasjon om Kirkeakademiets møter. Enhver som ønsker det, kan stå på den listen, uten at det medfører noen forpliktelse. Skulle du ønske å stå på Kirkeakademiet i Askers adresseliste, send en e-post til einar.solbu@eskulturdialog.com eller en SMS til 91568343. Du kan også sende et kort eller brev til Einar Solbu, Kalkfjellet 29, 1387 Asker.

KIA ledes av et selvsupplerende styre som har disse medlemmene: Einar Solbu (leder), Mette Hægeland Blom, Knut Brakstad, Kristin Gunleiksrud Raaum, Kristin Walstad og Inge Westly.


PROGRAM VÅREN 2019

I det siste Kirkemøtets omfattende vedtak om Den norske kirkes
kunst- og kultursatsing slås det fast at kunstneriske uttrykk «er
integrert i og utvider kirkens forkynnelse, trospraksis og tilbedelse».
Kirkeakademiet inviterer til å utforske dette utsagnet nærmere. Finnes Gud virkelig i kunsten? I hvilken kunst? I all kunst? Hvordan kan man finne næring til tro i kunst?

Tirsdag 29. januar:

Er kirken kunst?

Einar Solbu i samtale med biskop Kari Veiteberg og
skuespiller og regissør Thea Stabell
Tid og sted: Holmen kirke kl. 1930

Tirsdag 26. februar:

Det hellige – abstrakt eller konkret?

Foredrag ved arkitekt og professor Thomas Thiis-Evensen
Tid og sted: Holmen kirke kl. 1930

Tirsdag 30. april:

«Gud i musikken», foredrag ved komponist og pianist Wolfgang Plagge.

Wolfgang Plagge vil i sitt foredrag ta oss med på oppdagelsesferd i musikkens verden på leting etter det religiøse. Hva gjør at Guds stemme kan oppleves i noe musikk og ikke i annen? Er det egenskaper i musikken? Er det lytterens innstilling og forutsetninger? Er det sammenhengen musikken blir framført i?


TIDLIGERE PROGRAM (PDF)

Våren 2018
Høsten 2017
Våren 2017
Høsten 2016
> Våren 2016
Høsten 2015
Våren 2015
Høsten 2014
Våren 2014

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bevegelse. Forum. Fristed.