Tromsø kirkeakademi

Tromsø kirkeakademi er blant annet medarrangør av Tromsø Internasjonale Kirkefestival (TIK). TIK ble opprettet i 2006 av engasjerte kirkelige ansatte som ønsket å åpne kirkerommet for ulike kunst og kulturuttrykk. Årlig har TIK tilbudt Tromsøs befolkning en uke med kirkemusikk, utstillinger, seminar og foredrag fremført i Tromsøs ulike kirker.

————————————————————————————-

PROGRAM VÅREN 2017

Radikal tro eller fanatisme. Finnes det grenser for religionsutøvelse i et livssynsåpent samfunn?
Seminar fredag 20. januar kl. 14 –16 på Verkstedet i Kulturhuset i Tromsø

disippelen-fidalgo

Hvor går grensen mellom overbevisning og fanatisme, mellom retten til fri religionsutøvelse og andre demokratiske rettigheter? Hva kan film bety for den offentlige samtalen om religion og livssyn i Norge?

To filmer fra festivalprogrammet under Tromsø internasjonale filmfestival, DISIPPELEN og WORDS WITH GODS, danner utgangspunkt for å diskutere disse temaene. DISIPPELEN utforsker hva som kan skje hvis de mest utfordrende av de bibelske tekstene blir tatt bokstavelig. WORDS WITH GODS er en filmantologi som presenterer problemstillinger, verdier og dilemmaer fra ni ulike religioner og livssyn. Under seminaret vil vi vise utdrag fra filmene, og filmens tematikk belyses i samtale med spennende bidragsytere med ulik bakgrunn. Seminaret er en arena for å diskutere sentrale temaer om religion og livssyn i Norge i dag, og et innspill til regjeringens arbeid med en stortingsmelding om en helhetlig tros- og livssynspolitikk. Det blir anledning til å se filmene i tilknytning til seminaret.

Alf van der Hagen leder samtalen mellom bl. a. Gyrid Gunnes, Mohamed Abdi og Sturla Stålsett
Seminaret er gratis, og holdes på Verkstedet i Kulturhuset

Arr.: Kulturdepartementet, Høgskolen i Volda, TIFF og Tromsø kirkeakademi

————————————————————————————-

TIDLIGERE PROGRAMMER (PDF)

> Tromsø internasjonale kirkefestival 2016
> Tromsø internasjonale kirkefestival 2015
Program 2014

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bevegelse. Forum. Fristed.